Mere end 30 års erfaring

Skræddersyede løsninger

Gratis opmåling & oprydning

Vi giver os god tid til alle

Solafskærmning​ vinduer

Vi elsker solen, og higer efter den, når den ikke har vist sig i noget tid. Men når den skinner på fuldt blus, er det vigtigt at skærme sig for den – både ude og inde.

Solafskærmning til vinduer er en vigtig foranstaltning for at kunne kontrollere solens påvirkning af indeklimaet. Solafskærmning kan både begrænse solens varme og holde generende lys ude. Afskærmning forhindrer at der bliver alt for varmt i rummet, og udelukker blændende stråler og reflekser, så det er behageligt at opholde sig eller arbejde i lokalet.

Når man taler om solafskærmning vinduer, skelner man mellem indvendig og udvendig afskærmning. Hvilken type af afskærmning der er bedst, afhænger af en række forhold, som man bør tage i betragtning. For eksempel hvilken retning vinduet vender, hvad rummet bliver brugt til og hvor meget der skal blændes af for lyset.​

Indvendig solafskærmning til vinduer​

Det er ikke alle steder det kan lade sig gøre, at lave udvendig solafskærmning for vinduer. Det kan der både være arkitektoniske og økonomiske grunde til. I disse tilfælde er indvendig solafskærmning den bedste løsning.

Indvendig solafskærmning til vinduer kan bruges til at styre dagslyset og giver dig mulighed for at regulere indeklimaet. Ved at begrænse lysindfaldet undgår du genskin i skærme og reflekterende overflader, og kan dermed sikre gode arbejdsforhold og et behageligt arbejdsmiljø. Indvendig solafskærmning til vinduer kan også give besparelser på energiforbruget.​

Til indvendig solafskærmning for vinduer bruger man typisk:

Persienner og rullegardiner er de mest udbredte løsninger, men plisségardiner og lamelgardiner er ved at vinde frem, også i private boliger.

Fordelen ved indvendige solafskærmninger er, at de er lette og hurtige at betjene. Samtidig fås de i rigtig mange varianter, mønstre og farver. Bliver du træt at kigge på dem, er de nemme at afmontere og udskifte.

Udvendig solafskærmning til vinduer

​Når det kommer til at forhindre overophedning af boligen, har udvendig solafskærmning en større indvirkning end indvendig afskærmning. Det skyldes, at udvendig solafskærmning forhindrer solens stråler i at trænge gennem vinduerne. Hvis solen kan trænge direkte ind på den indvendige side af glasset, vil den meget hurtigere varme luften op inden for. Så generelt er udendørs solafskærmning til vinduer mere effektivt i forhold til at regulere indeklimaet.

De fleste vinduer, monteret på bygninger her i landet, åbner udad. Det giver nogle begrænsninger på, hvilke typer af udvendig solafskærmning til vinduer, der kan anvendes.​

Til udvendig solafskærmning for vinder bruger man typisk:​

  • Faldarmsmarkiser
  • Vinduesmarkiser
  • Terrassemarkiser
  • Screens
  • Rulleskodder
  • Rullegitter

Visse typer af modeller til udvendig solafskærmning, for eksempel markiser, har den fordel, at de ikke spærrer for udsynet, som for eksempel gardiner og persienner gør. Der er dog også ulemper ved udvendig solafskærmning. Blandt andet vil de herhjemme blive udsat for meget blæst og regn, og det kan for eksempel blive nødvendigt at rulle en markise op, hvis det blæser for meget.

Vælg den rette solafskærmning til dine vinduer

Da god solafskærmning til vinduer kan gøre en væsentlig forskel i din bolig eller på jeres arbejdsplads, er det afgørende at du vælger den rigtige. Der er en række faktorer du skal tage højde for, men grundlæggende set har du mulighed for, at vælge den løsning du ønsker dig. Både indvendig og udvendig solafskærmning kan skræddersys efter dine behov, hvad end det handler om beskyttelse mod overophedning, udnyttelse af dagslyset, lysindfald eller udsmykning af selve solafskærmningen.

Kontakt Tidens Design ApS og få god råd om valg af solafskærmning vinduer

Kontakt Tidens Design ApS, hvis du har brug for indvendig eller udvendig solafskærmning til vinduer. Vi har over 20 års erfaring med valg, opmåling og montering af forskellige solafskærmningstyper og -modeller. Vi har lavet solafskærmning for erhvervsvirksomheder, institutioner, boligforeninger og et hav af private hus- og sommerhusejere.

Har du brug for insektnet til vinduer, hjælper vi også med det.

Kort sagt, har vi en masse viden på området – som vi gerne deler med dig. Ring på 55 81 17 81 og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med solafskærmning vinduer.

Ring efter vores gardinbus
Tlf. nr. 55 81 17 81​

Hos Tidens Design er kvalitet en livsstil.
​Derfor er vores produkter og leverandører i topkvalitet.

Hos Tidens design ApS vil du opleve at vi har valgt kvalitetsbeviste leverandører der udelukkende producerer eller skræddersyr alt til dine vinduer. Vi har mere end 30 års erfaring i branchen, og er et sikkert valg.

Om Tidens Design

​Hos Tidens design ApS samarbejder vi med kvalitetsbevidste leverandører, som producerer eller skræddersyer alt til dine vinduer.

Vi har mere end 30 års erfaring i at montere gardiner af alle typer, korrekt efter leverandørernes anvisninger.

Kontakt kundeservice:

55 81 17 81

Tirsdag - fredag: 12.00 - 17.00

Lørdag: 09.00 - 12.00

Sparresmindevej 11

4780 Stege

Finder du ikke det du leder efter, kan du skrive til mail@tidens-design​.dk.