Mørklægningsgardiner​

Mørklægningsgardiner bruges til at mørklægge et lokale, således at der ikke kommer lys ind udefra. Der kan være mange gode grunde til at holde lyset ude af et rum. Typisk bruges mørklægningsgardiner til at blokere lyset i et soveværelse.

Mørklægning af soveværelset – sikrer dig en god søvn

I soveværelset skal man helst kunne kontrollere lysindfaldet fuldt ud. Hvis man ikke kan skærme ordenligt af for generende lys, kan det gå ud over ens søvn. I soveværelset skal man både kunne få sig en god nattesøvn i på lyse sommernætter, og tage sig en uforstyrret middagslur, selv om det er lyst udenfor. For dem der har aften- og natarbejde, er mørklægning særlig vigtig, da de kun kan sove i de lyse timer. Det er her mørklægningsgardiner kommer ind i billedet.

Med mørklægningsgardiner får du fuld kontrol over lyset og kan forhindre sollyset og andet generende lys i at trænge ind i rummet. Et mørklægningsgardin kan for eksempel holde det tidlige morgenlys ude, hvilket kan give dig en halv til en hel times ekstra søvn på kontoen. Også i børneværelset er mørklægningsgardiner yderst gavnlige, da de gør det nemmere for børnene at få fred til at sove, når det er lyst.​

Mørklægningsgardiner til andre formål

Mørklægningsgardiner kan også installeres i hjemmet til andre formål. Det kan for eksempel være i stuen, hvor du ønsker lysafskærmning, så du bedre kan se film i din hjemmebiograf. Eller det kan være, at du ønsker afskærmning af skarpt sollys, hvor du sidder ved computeren.

I kursus- og undervisningslokaler kan det også være relevant at begrænse lysets passage gennem vinduerne. Særligt der hvor man bruger en projektor eller andet visuelt udstyr, der kræver en hvis lysdæmpning. I sådanne rum behøver man dog ikke at installere mørklægningsgardiner, der giver en total mørkelægning, men kan nøjes med gardiner, der skaber en lettere mørkelægning.​

Forskellige gardintyper som mørklægningsgardiner

Når du skal bruge et mørklægningsgardin til din bolig eller virksomhed, kan du vælge mellem forskellige typer af gardiner fx rullegardiner, plisségardiner, foldegardiner, lamelgardiner eller persienner.

  • Rullegardinet er det klassiske valg til mørklægningsgardiner. Du får et flot og funktionelt gardin, der passer til langt de fleste vinduer. Samtidig er udvalget af farver og mønstre stort, så du har masser af designs at vælge imellem. Se også vores side rullegardiner efter mål.

  • Plisségardiner kan også bruges som mørklægningsgardiner. Plisségardiner er elegante og stilfulde gardiner, og har den fordel, at de kan tilpasses forskellige vinduer, uanset deres facon. Til mørkelægning kan bruges to forskellige stoftyper, nemlig enkeltlagsstof eller dobbeltlagsstof, og valget afhænger af, hvor lidt lys du ønsker skal komme igennem.
  • Foldegardiner kan også bruges som mørklægningsgardiner til værelser og soveværelser. Du kan få stof til foldegardinerne, der er næsten helt lystæt, så generende lys kan holdes helt ud. Stoffet fås i mange mønstre og motiver, så ønsker du en pynteligt gardinløsning til mørklægning er foldegardiner et godt valg.​

  • Lamelgardiner kan også bruges til mørklægning af forskellige rum blandt andet i stuen. Stoffet er helt lystæt, dog trænger der lidt lys ind mellem lamellerne, hvilket skaber en behagelig stemning. Men ønsker du en fuldstændig mørklægning i for eksempel dit soveværelse, skal du nok vælge en anden gardintype.​

  • Persienner kan ligeledes bruges til mørklægning. Persienner fås med forskellige tykkelser og breder af lammeler, i mange flotte farver, og kan tilpasses efter mål i både bredde og længde. Mørklægningspersienner kan lukke af for meget lys, og hindrer, at man kan se ind i rummet udefra. Særligt velegnede hertil er EDB persienner, hvor snorrehullerne er placeret bag på lamellerne, så man helt undgår lysindfald gennem de små huller.​

Mørklægningsgardiner er gode for indeklimaet

Vidste du, at mørklægningsgardiner kan være gode for indeklimaet i dit hjem? Et mørklægningsgardin øger isoleringen ved vinduet og hjælper med at mindske varmetabet. Samtidig kan de bruges til solafskærmning vinduer, så varmen fra solens stråler holdes ude, og du undgår at rummet bliver for varmt.

Du kan supplere dit gardin med et insektnet til vinduer, og slippe for myg, fluer, hvepse og andre uønskede insekter.

Få råd og vejledning til at vælge det rette mørklægningsgardin

Skal du bruge et mørklægningsgardin til din bolig eller virksomhed? Kontakt Tidens Design ApS og få råd og vejledning til at vælge det rette gardin og design. Vi er specialister i alle slags gardiner og kan tilpasse gardinet lige efter dine mål, ønsker og behov.

I vores butik og vores gardinbus har vi et stort udvalg af prøver og mønstre, og det vi ikke lige har på lager, det skaffer vi. Ring op og få en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst udstyrer dig med de rette mørklægningsgardiner.​

Ring efter vores gardinbus
Tlf. nr. 55 81 17 81​

Har vi fanget din interesse?

Hos Tidens Design er kvalitet en livsstil!

​Hos Tidens design ApS vil du opleve at vi har valgt kvalitetsbeviste leverandører ​der udelukkende producerer eller skræddersyr alt til dine vinduer.

 
​Vi har mere end 30 års erfaring i branchen, og er et sikkert valg.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kan du ikke lide formularer?

Ring til os på tlf.: 55 81 17 81
​eller skriv en mail til mail@tidens-design​.dk.

Du er også velkommen til at sende os en mail:

Indsæt mail her

Tidens Design ApS

CVR: 30907280

Sparresmindevej 11, 4780 Stege

Klik her for rutevejledning

Åbningstider:
​Butiksåbningstider (tirsdag - fredag): 12:00 - 17:00​Butiksåbningstider (lørdag): 9:00 - 12:00

Telefontider: 8:00 - 17:00

Tidens Design ApS

Hos Tidens design ApS samarbejder vi med kvalitetsbevidste leverandører, som producerer eller skræddersyer alt til dine vinduer.

Vi har mere end 30 års erfaring i at montere gardiner af alle typer, korrekt efter leverandørernes anvisninger.

Vurderet 4,5 ud af 5 baseret på 231 bedømmelser på Facebook.